Μοιάζει σχεδόν απίθανο να είναι κάποια ή κάποιος ευχαριστημένος με τα μαλλιά, το πρόσωπο, τα μάτια, το δέρμα, το σώμα, τα κιλά. Απο τότε που νιώθουμε την σύγκριση... αποζητάμε κάτι ν' αλλάξουμε πάνω μας .
Δεν θυμάμαι πόσες είναι οι προσπάθειες που έχω κάνει για ν' αλλάξω χρώμα στα μαλλιά μου... Γεννήθηκα ξανθιά . Αυτό το ξανθό " σαντρέ" όπως το ονόμασαν οι "ειδικοί της τρίχας" ήταν που κακοποιήθηκε βάναυσα καθώς αναλόγως την διάθεση έγινε απο καροτί, άσπρο, μαύρο-μπλε και πράσινο...ω ναι! ναι!

Πράσινο καθώς στην προσπάθεια να το "γυρίσουμε " από κόκκινο σε ξανθό... λανσαρίστηκα μ'ένα κεφάλι που έμοιαζε να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ερωτευμένα περιστέρια για κάποιες μέρες.

nana2

Τα τελευταία 3 χρόνια που αποφάσισα να σταματήσω να με κακοποιώ γενικότερα, άφησα τα μαλλιά μου στο φυσικό τους χρώμα. Έτσι, προέκυψα να κυκλοφορώ μ' ενα γκρι μεταλλικό (καθώς άσπρα και ξανθά μπερδεύτηκαν), ξεχνώντας οριστικά το τσούξιμο στο κρανίο που μου δημιούργουσε η ντεκαπάζ και βλέποντας σιγά - σιγά σε σημεία που μοιάζανε "κρανίου τόπος" να ξεπηδάνε δειλά-δειλά τριχούλες.

Ξεκινώντας απο τον εαυτό μου και κουβεντιάζοντας με όλους γύρω μου, ξέρω ότι στην προσπάθειά μας για το "καλύτερο" , αν δεν είμαστε πάρα πολύ τυχεροί να βρεθούμε δίπλα από επαγγελματίες που σέβονται την δουλειά τους , είτε είναι κομμωτές, είτε είναι οδοντίατροι, είτε είναι πλαστικοί χειρουργοί, είτε δερματολόγοι, είναι πάρα πολύ εύκολο να μεταλλαχτούμε σε καρικατούρα του εαυτού μας . Θα δώσω παράδειγμα "εξωτερικού", γιατί τα εγχώρια περιστατικά-κακοποίησης τα βλέπουμε και τα ξέρουμε σε σημείο που να επισκέπτονται πολλοί , ειδικούς και να λένε το "καταπληκτικό": " Πείτε μου ότι δεν θα γίνω σαν την ...".

Νομίζει κάποιος ή κάποια ότι ο Μίκυ Ρουρκ δεν είχε χρήματα να διαλέξει τους καλύτερους για να πετύχει αυτό που ήθελε; Είχε. Από το "διατηρούμαι σε μια καλή κατάσταση", γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και τον αγαπώ, έως παραμορφώνομαι έχει διαφορά. Ξέρω το πάθος που κορίτσια επιμένουν να "στουμπώσουν" τα χείλια τους με υαλουρονικό, γιατί νομίζουν ότι οι πλαστικές κούκλες στα sex shop αποτελούν πρότυπο ομορφιάς. Αυτό σημαίνει σύγχιση ή ακόμη χειρότερο διαταραχή . Δεν υπερβάλω καθόλου, γιατί βλέπω γυναίκες και άντρες που πειραματίζονται για ν' αποκτήσουν δόντια που να μοιάζουν περασμένα με ασβέστη και μεγαλύτερα από το μέγεθος που χωράνε στο στόμα τους, βλέπω μύτες που έχουν "φαγωθεί" τόσο για να γίνουν μικρούλες "γαλλικές" σε βαθμό που ν' αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι πρόβλημα αναπνοής, βλέπω κυρίες να μοιάζουν η μία με την άλλη και όλες μαζί με τον μακαρίτη τον Τζάκσον .

Τα γηρατειά δεν τα πόθησε ποτέ κανείς και δόξα τω θεώ η επιστήμη της κοσμετικής ιατρικής προσφέρει καταπληκτικούς τρόπους να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε. Αυτό, όμως, θέλει ολιστική αντιμετώπιση. Θέλει συνδυασμό διατροφής, άσκησης και εξειδικευμένων συμβούλων που να σέβονται τον όρκο τους στον Ιπποκράτη και να είναι ανοικτοί στην γνώση, πριν δαιμονοποιήσουν μια καινούργια μέθοδο .

Τελειώνοντας, θέλω να ξέρετε ότι όλοι έχουμε χαρακτηριστικά που αποτελούν στοιχείο της προσωπικότητάς μας. Δεν ξέρω, πως θα μας φαινόταν η Μέρυλ Στρηπ με μικρή Γαλλική μύτη, η Κατρίν Ντενέβ με χείλια ροφού, η Κριστίν Λαγκάρντ με ζυγωματικά "μπαλόνια" και με τρέσες πλαστικές μέχρι τον πωπό και η Όπρα Γουίνφρεϋ λευκή με ξανθό μαλλί καρφάκι και δοντάκια πιο λευκά από τα κυκλαδίτικα περβάζια.