ypnosi adynatisma banner arthro

Η ύπνωση έχει μακρά ιστορία χρήσης ως θεραπευτικού μέσου για αρκετές παθήσεις όπως η κατάθλιψη, το άγχος, τα προβλήματα στον ύπνο, το αδυνάτισμα μέχρι και σε εθισμούς όπως το κάπνισμα.

Το αδυνάτισμα είναι μία από τις περιπτώσεις που η εφαρμογή της ύπνωσης έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία. Και επιστημονικά και εμπειρικά, η ύπνωση έχει βοηθήσει πολύ κόσμο που είχε πρόβλημα με το αδυνάτισμα. Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη και πολλοί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τη χρήση μόνο των παραδοσιακών μεθόδων.

Η κλινική ύπνωση είναι ψυχοθεραπευτικό εργαλείο και όχι μαγικό ραβδί.

Με τον όρο ύπνωση περιγράφουμε μια κατάσταση καθοδηγούμενης στροφής μέσα στον εαυτό μας .

Τα υπνωτικά σενάρια που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής είναι "προγράμματα" που πυροδοτούν στον εγκέφαλο εξαιρετικές διαδικασίες προς όφελος του θεραπευόμενου.

Τα βασικά “εργαλεία” μας στα "προγράμματα" αυτά είναι οι λέξεις, ειδικά επιλεγμένες ανάλογα με το "θέμα" προς διαχείριση του θεραπευόμενου και με το θεραπευτικό στόχο.

Δεν είναι ύπνος αλλά μετατόπιση της προσοχής σε ό,τι ο εαυτός μας επισημάνει ως σημαντικό εκείνη τη στιγμή αδιαφορώντας για το εξωτερικό περιβάλλον, αφού ο χωροχρόνος χάνει την αντικειμενική του διάσταση.

Στη βαριά και μέτρια παχυσαρκία η παρέμβαση - υποστήριξη του πρωτογενούς στόχου( απώλεια πολλών κιλών) γίνεται με ενδοσκόπηση, διερεύνηση δυνάμεων, επισήμανση των θετικών, υποβάθμιση των αρνητικών της ζωής στο παρόν αλλά και τοποθέτηση νοητού γαστρικού δακτυλίου για μείωση της όρεξης, των βουλιμικών αντιδράσεων και των ακραίων διατροφικών προτιμήσεων.

Ο χρόνος επίτευξης του στόχου είναι σχετικά συντομότερος, η προσπάθεια που απαιτείται είναι ελάχιστη με μοναδική προϋπόθεση την αγαστή συνεργασία με το θεραπευτή και παραμονή στο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του. Η συνέπεια των συνεδρίων είναι σημαντική καθώς ο χειρισμός και η ενίσχυση των υποβολών εξασφαλίζει την αποτελεσματική περάτωση της μεθόδου.

 

Από το βήμα αυτο έχουμε την ευκαιρία να σας επικοινωνήσουμε τις πιο καινοτόμες προσεγγίσεις στο πεδίο της ιατρικής αισθητικής και υγείας.

Όταν εσείς αντιμετωπίζετε το θέμα της βουλιμίας ή της παχυσαρκίας με σοβαρότητα και ευθύνη και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο δρόμο της αλλαγής αυτή τη φορά σαν να'ναι η τελευταία ( και Θα'ναι) τότε κι εμείς οφείλουμε να επιδείξουμε μέγιστη επαγγελματική σοβαρότητα και ευθύνη.

Εφόσον εσείς το επιθυμείτε και το επιλέγετε η επιτυχία κοντά μας, μέσα από την προσέγγιση αυτή : ύπνωση, ψυχοπροφύλαξης και επιστημονικό μηχανικό αδυνάτισμα...ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Τι σημαίνει αυτό ; Απλά μα όχι πρόχειρα προσεγγίζουμε το ζήτημα σας :

  • Μοναδικά και ατομικά με λήψη ιατρικού και ψυχολογικού ιστορικού ( γιατί τόσες προσπάθειες, ποτέ ξεκίνησε η αύξηση του βάρους , πόσες φορές υποχωρήσατε στο στόχο σας για ένα πιο υγιές σώμα , προδιαθεσικοί- κληρονομικοί παράγοντες)
  • Θεραπευτική ύπνωση με βάση το ιστορικό που λαμβάνεται στην πρώτη συνέδρια
  • Τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου ή άλλη προσέγγιση με εργαλείο την ύπνωση και τις υποσυνείδητες υποβολες
  • Πιθανή πλαισίωση με μηχανική υποστήριξη στην επισπευση του μεταβολισμού, την καύση του λίπους από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ιατρικής αισθητικής και αδυνατίσματος
  • Συστηματική παρακολούθηση στην πορεία προς την ολοκλήρωση του στόχου σας

 

Λίγα λόγια για την Μαρία Χουδαλάκη, κλινική υπνοθεραπεύτρια και μέλος της GHR

Η Χουδαλάκη Μαρία είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, μέλος ΣΕΨ, του πρώτου επίσημα αναγνωρισμένου φορέα κατοχύρωσης του επαγγέλματος των ψυχολόγων, με σπουδές στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Καποδιστριακό, καθώς και στην Αγγλία, University of Hull.

Με εξειδίκευση, από το 1998, στην αντιμετώπιση εθιστικών προσωπικοτήτων, πολυχρηστών αλλά και εξαρτημένων των καθ’έξην συμπεριφορικών μοτίβων επιβίωσης, εργάστηκε ως επικεφαλής ομάδων αντιμετώπισης της βουλιμίας, παχυσάρκων, καπνιστών και αλκοολικών.
Ως οικογενειακή σύμβουλος, σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο παρέμβασης, εξειδικεύεται στο εργαλείο της ύπνωσης. Από το 2013, ανήκει στον Ευρωπαικό Σύλλογο Κλινικών Υπνοθεραπευτών, GHR, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε Ελλάδα και Αγγλία.

Κατέχει και εφαρμόζει την τεχνική της βιοθυμικής ύπνωσης αλλά και της έμμεσης υπνοθεραπείας κατά Erickson ( Indirect Ericksonian Hypnotherapy), τεχνική με εξαιρετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή της σε φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, έλλειψη αυτοπεποίθησης, αδυναμία αυτοελέγχου, διαταραχές της όρεξης και της κατανάλωσης τροφής, φόβος της έκθεσης στο κοινό, διαταραχές του ύπνου, διαταραχές της σεξουαλικής επιθυμίας και ικανότητας, επιθετικότητα αλλά και διακοπή του καπνίσματος με μία εφαρμογή.